Laboal Risc Servei de Prevenció Integral

MESURES AMBIENTALS I DE HIGIENE PERSONAL MENTRE TREBALLEM A CASA

MESURES AMBIENTALS I DE HIGIENE PERSONAL MENTRE TREBALLEM A CASA

MESURES AMBIENTALS I DE HIGIENE PERSONAL MENTRE TREBALLEM A CASA

Quan desenvolupem la feina a casa mentre estem confinats, no hem d’abaixar la guàrdia i cal realitzar una higiene diària encara més escrupolosa que quan la fèiem abans. A continuació exposem unes mesures que es recomana es portin a terme dins dels nostres espais privats :

 

 • Netegeu sovint les superfícies amb els productes habituals. Elimineu, en la mesura que sigui possible, els objectes que siguin difícils de netejar.
 • Faciliteu els mitjans per al rentat freqüent de les mans amb aigua i sabó.

El més important és rentar-se les mans amb freqüència (amb aigua i sabó o desinfectant a base d’alcohol), sobretot després d’estar en contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Per fer-lo bé, aquest procés ha de durar entre 20 i 30 segons i s'han de rentar el dors i el palmell de les mans, els dits, el revers dels dits i els polzes. Cal eixugar-se amb papers d'un sol ús.

 1. Mulla’t les mans amb aigua.
 2. Posa’t al palmell de la mà una quantitat de sabó suficient per cobrir totes les superfícies de la mà.
 3. Frega’t els palmells de les mans entre si.
 4. Frega’t el palmell de la mà dreta contra el dors de la mà esquerra entrellaçant els dits i viceversa.
 5. Frega’t els palmells de les mans entre si, amb els dits entrellaçats.
 6. Frega’t el dors dels dits d’una mà amb el palmell de la mà oposada, agafant-te els dits.
 7. Frega’t amb un moviment de rotació el polze esquerra, atrapant-lo amb el palmell de la mà dreta i viceversa.
 8. Frega’t la punta dels dits de la mà dreta contra el palmell de la mà esquerra, fent un moviment de rotació i viceversa.
 9. Esbandeix-te les mans amb aigua.
 10. Asseca’t amb una tovallola d’un sol ús.
 11. Utilitza la tovalla per tancar l’aixeta.
 12. Ara les teves mans són segures!
 • Cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús (i llençar-los) o amb la cara interna del colze al tossir i esternudar (no amb la mà).
 • Cal no tocar-se cara ni mucoses i rentar-se les mans de seguida per evitar propagar el virus.
 • Proporcioneu, a totes les ubicacions, els subministraments suficients i assequibles per a la higiene personal (per exemple, productes per a la higiene de les mans, tovalloletes o mocadors de paper d’un sol ús per eixugar-se les mans i recipients, preferentment amb tapa i pedal, per llençar-los).
 • Es recomana disposar d’un nombre suficient de dispensadors amb solucions hidroalcohòliques, en funció de les característiques dels espais i de la seva ocupació, i cal garantir-ne el re-ompliment.
 • Ventileu adequadament els espais i els llocs de treball, si és possible, de manera natural (obrint les finestres), almenys dos cops al dia.
 • Mantenir almenys una distància de dos metres amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes, tos, esternuts o expectoracions.
 • No s’han de compartir les pertinences personals.
 • S’ha d’evitar compartir menjar i estris, com coberts, gots o tovallons, sense netejar-los bé.
 • No fer petons ni encaixades de mans.
 • S’ha d’evitar tocar les superfícies o rentar-se les mans després de fer-ho, ja que el virus es pot transmetre per les gotes que queden a les superfícies.
 • S’han d’extremar les mesures d’higiene a casa, netejar cada dia les superfícies dels objectes que es toquen sovint amb un producte de neteja domèstica i lleixiu.

           ________________________